Sałatka z fioletową cebulą i rozmarynem

30 min
2 porcje
Sałatka z fioletową cebulą i rozmarynem
photosimysia, stock.adobe.com
0

Sałatka z fioletowej cebuli i rozmarynu wydaje się taka prosta. To jedna z najbardziej wszechstronnych przekąsek, które można ogólnie przygotować na zimę. Radzę zaopatrzyć się w nie na przyszłość i podawać osobno lub dodawać do innych potraw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj wodę, sól, cukier, liście laurowe i ziarna pieprzu. Dodaj goździki i zagotuj.

Wlej olej i ocet do marynaty i gotuj przez kolejną minutę.

Pokrój cebulę w krążki i włóż do gorącej marynaty.

Pozostaw na kilka minut pod pokrywką i przenieś do wysterylizowanych słoików.

Dodaj tam gałązki rozmarynu i zwiń sterylizowane pokrywki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy