dżem jabłkowy z czerwoną porzeczką

45 min
4 porcje
Dżem jabłkowy z czerwoną porzeczką
Nadia Kowalska, stock.adobe.com
0

Aby zrobić naprawdę smaczny i interesujący dżem, wolę mieszać kilka różnych owoców i jagód w jednym kęsie. Na przykład ta opcja jabłek i czerwonych porzeczek jest wielokrotnie testowana w praktyce i ma jedną zaletę!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz jabłka i zetrzyj.

Oderwij porzeczki od gałązek.

Zagotuj wodę z cukrem i gotuj syrop przez 5 minut.

Dodaj tam jabłka i porzeczki i ponownie zagotuj.

Gotuj dżem przez 20 minut na małym ogniu i włóż do czystych, suchych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy