pikantne Koreańskie ogórki na zimę

2 godz. 30 min.
4 porcje
Pikantne ogórki po koreańsku na zimę
james3035, stock.adobe.com
0

Gotowane według tego przepisu pikantne Koreańskie ogórki są tak smaczne, że można je jeść prosto ze słoika! Uwielbiam przygotowywać je na zimę na przyszłość, aby zawsze mieć pod ręką kawałek lata w postaci ostrych, chrupiących ogórków. Spróbuj I ty!

Składniki

  • ogórki - 2 kg
  • ocet - 100 ml
  • Olej roślinny - 100 ml
  • Pasta pomidorowa - 1 art.
  • Sezam - 1 art.
  • czosnek - 0.5 głowice
  • Chili - 1-2 kawałki
  • sól - 1 art.
  • cukier - 1 art.
  • przyprawy i przyprawy (Koreański) – 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ogórki w paski, posiekaj czosnek i chili, a sezam usmaż na suchej patelni.

Wymieszaj wszystkie składniki z przepisu i pozostaw na 2 godziny.

Umieść ogórki szczelnie w sterylnych słoikach i sterylizuj je przez 20 minut we wrzącej wodzie.

Rzuć przekąskę na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy