Gotowane według tego przepisu pikantne Koreańskie ogórki są tak smaczne, że można je jeść prosto ze słoika! Uwielbiam przygotowywać je na zimę na przyszłość, aby zawsze mieć pod ręką kawałek lata w postaci ostrych, chrupiących ogórków. Spróbuj I ty!
Składniki
- ogórki - 2 kg
- ocet - 100 ml
- Olej roślinny - 100 ml
- Pasta pomidorowa - 1 art.
- Sezam - 1 art.
- czosnek - 0.5 głowice
- Chili - 1-2 kawałki
- sól - 1 art.
- cukier - 1 art.
- przyprawy i przyprawy (Koreański) – 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ogórki w paski, posiekaj czosnek i chili, a sezam usmaż na suchej patelni.
Wymieszaj wszystkie składniki z przepisu i pozostaw na 2 godziny.
Umieść ogórki szczelnie w sterylnych słoikach i sterylizuj je przez 20 minut we wrzącej wodzie.
Rzuć przekąskę na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy