dżem z zielonych pomidorów z cytryną

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z zielonych pomidorów z cytryną
agenturfotografin, stock.adobe.com
0

Zielone pomidory również tworzą wspaniały dżem, zwłaszcza jeśli dodasz do nich coś innego. Na przykład cytryna o wyraźnym smaku i kwaskowatości. Dżem jest bardzo smaczny, ale dość niezwykły, więc radzę zwinąć go w małe słoiki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj i pokrój zielone pomidory, przykryj cukrem i odstaw na kilka godzin.

Dodaj sok z cytryny i skórkę i gotuj przez pół godziny na małym ogniu, mieszając.

Włóż dżem do słoików i sterylizuj przez kolejne 15-20 minut. Zwiń pokrywki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy