Aby za każdym razem nie wydawać pieniędzy na koncentrat pomidorowy i nie odkładać gotowania, ponieważ w domu nie było odpowiedniej torby, ugotuj ją sam. Możesz więc zrobić to w dowolnej wymaganej ilości i w dowolnym wygodnym formacie-w małych słoikach lub w półlitrowych słoikach.
Składniki
- pomidory - 2 kg
- cebula - 1 rzecz
- liść laurowy - 1 rzecz
- cukier - 1 art.
- sól - 1 łyżeczka
- ocet jabłkowy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zanurz pomidory we wrzącej wodzie, usuń skórkę i pokrój losowo.
Pokrój cebulę losowo, Dodaj do pomidorów i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut na małym ogniu.
Odcedź nadmiar soku i zmiel wszystko blenderem.
Dodaj cukier, sól, liść laurowy i przyprawy do smaku.
Gotuj makaron przez około 2 godziny na małym ogniu, aż będzie gęsty.
Na koniec dodaj ocet i zwiń go w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy