gęsta galaretka-pięć minut malin bez żelatyny

20 min
4 porcje
Gęsta galaretka
igradesign, stock.adobe.com
0

Galaretka malinowa jest pyszna! Do naleśników, serników, do wypieków i po prostu do herbaty. Przepis jest prosty, galaretka gotuje się bez żelatyny i dosłownie w ciągu kilku minut, a zimą daje wspaniałe wspomnienia lata. Dzielę się moim ulubionym przepisem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj Maliny, opłucz pod bieżącą wodą i lekko osusz.

Za pomocą maszynki do mięsa lub blendera zmiksuj jagody w puree. Następnie przepuść puree przez sito, aby pozbyć się pestek.

Stopniowo wprowadzaj cukier, mieszaj, aż się rozpuści.

Wlej galaretkę wiśniową do wcześniej wysterylizowanych słoików, Zakręć. W celu dłuższego przechowywania radzę przechowywać słoiki z galaretką malinową w lodówce. Mam 4 słoiki po 500 ml.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy