Galaretka malinowa jest pyszna! Do naleśników, serników, do wypieków i po prostu do herbaty. Przepis jest prosty, galaretka gotuje się bez żelatyny i dosłownie w ciągu kilku minut, a zimą daje wspaniałe wspomnienia lata. Dzielę się moim ulubionym przepisem.
Składniki
- Malina - 2 kg
- cukier - 2 kg
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posortuj Maliny, opłucz pod bieżącą wodą i lekko osusz.
Za pomocą maszynki do mięsa lub blendera zmiksuj jagody w puree. Następnie przepuść puree przez sito, aby pozbyć się pestek.
Stopniowo wprowadzaj cukier, mieszaj, aż się rozpuści.
Wlej galaretkę wiśniową do wcześniej wysterylizowanych słoików, Zakręć. W celu dłuższego przechowywania radzę przechowywać słoiki z galaretką malinową w lodówce. Mam 4 słoiki po 500 ml.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy