marynowana czerwona kapusta

1 godz. 0 min.
4 porcje
Marynowana czerwona kapusta
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Bardziej niż zwykła marynowana kapusta lubię gotować tylko czerwoną kapustę. Wystarczy spojrzeć, jak jasno i efektownie wygląda w słoikach! Nastrój podnosi się już z jednego rodzaju, a co już gotować o Smaku!

Składniki

  • czerwona kapusta - 1.5 kg
  • marchew - 2 kawałki
  • czosnek - 3 ząbki
  • woda - 500 ml
  • Olej roślinny - 30 ml
  • cukier - 1 art.
  • sól - 1 łyżeczka
  • przyprawy i przyprawy - 1 art.
  • ocet - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj kapustę, posiekaj marchewkę i czosnek i włóż wszystko do sterylnych słoików.

Wymieszaj i zagotuj wszystkie pozostałe składniki.

Napełnij warzywa marynatą i sterylizuj słoiki we wrzącej wodzie przez 15-20 minut.

Zwiń kapustę na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy