Bardziej niż zwykła marynowana kapusta lubię gotować tylko czerwoną kapustę. Wystarczy spojrzeć, jak jasno i efektownie wygląda w słoikach! Nastrój podnosi się już z jednego rodzaju, a co już gotować o Smaku!
Składniki
- czerwona kapusta - 1.5 kg
- marchew - 2 kawałki
- czosnek - 3 ząbki
- woda - 500 ml
- Olej roślinny - 30 ml
- cukier - 1 art.
- sól - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- ocet - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj kapustę, posiekaj marchewkę i czosnek i włóż wszystko do sterylnych słoików.
Wymieszaj i zagotuj wszystkie pozostałe składniki.
Napełnij warzywa marynatą i sterylizuj słoiki we wrzącej wodzie przez 15-20 minut.
Zwiń kapustę na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy