Nie wiesz, co możesz zrobić z trawą cytrynową? Oczywiście przede wszystkim dżem! Taki przedmiot na pewno nie pozostawi nikogo obojętnym. I jak się tu oprzeć, ponieważ wielu prawdopodobnie nigdy tego nie próbowało. Następnie powiem Ci, jak prawidłowo go ugotować.
Składniki
- trawa cytrynowa (jagody) – 1 kg
- cukier - 1.5 kg
- woda - 100 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij trawę cytrynową zimną wodą przez 10 minut, spłucz, oderwij gałązki i osusz.
Dodaj cukier i gorącą wodę, wymieszaj, przykryj obrabiany przedmiot i pozostaw na jeden dzień.
Doprowadzić masę do wrzenia, zdjąć z ognia i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Ponownie zagotuj dżem, gotuj przez 10 minut na małym ogniu, mieszając, i zwiń go w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy