ajvar po serbsku z bakłażanem, papryką i pomidorami na zimę

50 min
4 porcje
Ajvar po serbsku z bakłażanem, papryką i pomidorami na zimę
meteo021, stock.adobe.com
0

W zależności od regionalnych cech i osobistych preferencji kucharzy, do ajvaru po serbsku dodaje się nie tylko paprykę, ale także inne warzywa. Do tego przepisu potrzebujesz bakłażana i pomidorów. Świetna opcja dla odmiany!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Piecz paprykę i bakłażany w piekarniku do miękkości i obierz.

Obierz również pomidory. Przełóż wszystkie warzywa przez maszynkę do mięsa i dodaj pozostałe składniki oprócz octu.

Gotuj pigwę przez 20-30 minut na małym ogniu, wlej ocet i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy