śliwka wiśniowa w syropie z pestkami na zimę

40 min
6 porcji
Śliwka wiśniowa w syropie z pestkami na zimę
Julia, stock.adobe.com
0

Bardzo prosty przepis na pyszne przygotowanie na zimę. Bez gotowania, sterylizacji i innych skomplikowanych procesów. Śliwka wiśniowa w syropie jest słodka i piękna. Aby nie pękła z wrzącej wody, radzę przebić każdą u podstawy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj śliwkę wiśniową i włóż do wysterylizowanych słoików.

Zalać wrzącą wodą, przykryć i odstawić na 20 minut.

Delikatnie spuść wodę, trzymając śliwkę wiśniową pokrywką.

Osobno w rondlu zagotuj wodę z cukrem.

Wlej syrop do słoików ze śliwką wiśniową i natychmiast zamknij pokrywki.

Odwróć słoiki do góry nogami i owiń je ciepłym kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy