dżem brzoskwiniowy

2 godz. 0 min.
2 porcje
Dżem brzoskwiniowy
baibaz, stock.adobe.com
0

Ze wszystkich dżemów, które próbowałem, brzoskwinia jest jednym z najgrubszych i najbardziej aromatycznych. W owocach jest dużo pektyny, więc obrabiany przedmiot jest doskonale żelowany bez żadnych dodatków. Bardzo smaczne z herbatą i twarogiem!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wybierz dojrzałe brzoskwinie, opłucz je, obierz i usuń pestki.

Drobno posiekaj miąższ lub zmiel go za pomocą robota kuchennego. Ale nie zaleca się ubijania go blenderem, aż będzie gładki.

Wymieszaj brzoskwinie z cukrem i pozostaw na godzinę.

Umieść półfabrykat na kuchence i gotuj przez 20 do 60 minut, w zależności od tego, jak gęsty chcesz dżem. Ciągle mieszaj brzoskwinie.

Na koniec dodaj sok z cytryny, ponownie wymieszaj dżem i zwiń w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy