brzoskwinie w syropie cukrowym na zimę

45 min
4 porcje
Brzoskwinie w syropie cukrowym na zimę
Denis Aglichev, stock.adobe.com
0

Chcesz dłużej zachować smak i aromat letnich owoców? Brzoskwinie w syropie cukrowym na zimę to prawdziwe słodkie znalezisko! Można je jeść po prostu jako niezależny deser. Lub używaj ich do wypieków, innych deserów i sałatek owocowych.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

W razie potrzeby obierz brzoskwinie. Usuń pestki i pokrój owoce.

Umieść brzoskwinie w wysterylizowanych słoikach.

Zagotuj wodę z cukrem, gotuj syrop przez 5-7 minut i zalej brzoskwinie.

Sterylizuj słoiki przez kolejne 10 minut i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy