Aby klasyczny domowy keczup pomidorowy był bardziej pikantny i wyrazisty, dodaję do niego czosnek. Takie proste rozwiązanie działa lepiej niż najdziwniejsze mieszanki przypraw. Mówię Ci, jak przygotować wszystko poprawnie.
Składniki
- pomidory - 1 kg
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- ostra czerwona papryka - 1 rzecz
- czosnek - 1 Głowa
- sól - 1 łyżeczka
- cukier - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
- ocet jabłkowy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz pomidory, pokrój wszystkie warzywa i czosnek.
Zmiel wszystko razem za pomocą blendera.
Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 20 minut.
Dodaj cukier, sól i przyprawy do smaku.
Gotuj przez kolejne 15 minut. 5 minut przed końcem wlej ocet.
Zwiń keczup do wysterylizowanych słoików.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy