Nie musisz mieć umiejętności kulinarnych, aby zrobić gruby, przezroczysty dżem jabłkowy. Wszystkie cechy i sekrety są dość szczegółowo opisane w tym przepisie. Postępuj zgodnie z sekwencją działań, a odniesiesz sukces!
Składniki
- jabłka - 2 kg
- cukier - 1 kg
- kwas cytrynowy - 0,5 łyżeczka
- woda - 1 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój jabłka na ćwiartki, obierz nasiona, pokrój w plasterki.
Wymieszaj wodę z kwasem cytrynowym.
Dodaj jabłka, wymieszaj i pozostaw na 3-5 minut.
Odcedź, przenieś jabłka do rondla i przykryj cukrem. Przykryj i odłóż na bok na 4-6 godzin.
Gotuj trzy razy przez 5 minut, robiąc przerwy od 8 do 10 godzin.
Rozłóż gorący dżem w czystych, suchych słoikach i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy