zielona fasolka szparagowa na zimę

20 min
8 porcji
Zielona fasolka szparagowa na zimę
TDMuldoon, stock.adobe.com
0

Pomimo całej prostoty w tym przepisie jest jeszcze jeden ważny punkt: zielona fasolka szparagowa jest łatwa do strawienia. W zależności od wielkości kawałków czas gotowania może się nieznacznie różnić. W razie potrzeby możesz dodać trochę ulubionych przypraw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj zieloną fasolkę, odetnij twarde krawędzie, posiekaj.

Zagotuj wodę, dodaj sól, posiekaną zieloną fasolkę i gotuj przez 5 minut.

Wyłowić fasolę durszlakiem i włożyć do przygotowanych słoików.

Zagotuj pozostały płyn, dodaj ocet i wlej do góry fasolę w słoikach. Zwiń, odwróć do góry nogami i owiń kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy