Pomimo całej prostoty w tym przepisie jest jeszcze jeden ważny punkt: zielona fasolka szparagowa jest łatwa do strawienia. W zależności od wielkości kawałków czas gotowania może się nieznacznie różnić. W razie potrzeby możesz dodać trochę ulubionych przypraw.
Składniki
- fasolka szparagowa - 2 kg
- ocet jabłkowy - 60 ml
- sól - 40 g
- woda - 3 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przygotuj zieloną fasolkę, odetnij twarde krawędzie, posiekaj.
Zagotuj wodę, dodaj sól, posiekaną zieloną fasolkę i gotuj przez 5 minut.
Wyłowić fasolę durszlakiem i włożyć do przygotowanych słoików.
Zagotuj pozostały płyn, dodaj ocet i wlej do góry fasolę w słoikach. Zwiń, odwróć do góry nogami i owiń kocem na jeden dzień.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy