adjika z cukinii na zimę

1 godz. 30 min.
4 porcje
Adżika z cukinii na zimę
lisa870, stock.adobe.com
0

Pyszną domową Adjikę można przygotować z szerokiej gamy warzyw. Na przykład z cukinii. Świetne rozwiązanie w szczycie sezonu, kiedy po prostu nie ma dokąd pójść. Więc jeśli kiedykolwiek zastanawiałeś się, co jeszcze zrobić z cukinią – ta opcja jest dla ciebie!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż obrane pomidory przez maszynkę do mięsa, wymieszaj z połową oleju i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.

Przełóż przez maszynkę do mięsa wszystkie pozostałe warzywa z czosnkiem i chili, dodaj pozostały olej i zagotuj.

Wlej pomidory, dodaj sól i cukier i gotuj Adjikę przez 40-50 minut, aby się zagotowała.

5 minut przed końcem dodaj ocet i przyprawy według uznania.

Zwiń Adjikę w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy