Pyszną domową Adjikę można przygotować z szerokiej gamy warzyw. Na przykład z cukinii. Świetne rozwiązanie w szczycie sezonu, kiedy po prostu nie ma dokąd pójść. Więc jeśli kiedykolwiek zastanawiałeś się, co jeszcze zrobić z cukinią – ta opcja jest dla ciebie!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przełóż obrane pomidory przez maszynkę do mięsa, wymieszaj z połową oleju i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
Przełóż przez maszynkę do mięsa wszystkie pozostałe warzywa z czosnkiem i chili, dodaj pozostały olej i zagotuj.
Wlej pomidory, dodaj sól i cukier i gotuj Adjikę przez 40-50 minut, aby się zagotowała.
5 minut przed końcem dodaj ocet i przyprawy według uznania.
Zwiń Adjikę w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy