kawior z buraków z czosnkiem i octem na zimę

1 godz. 30 min.
8 porcji
Kawior z buraków z czosnkiem i octem na zimę
Anzhela, stock.adobe.com
0

Nic nie rozjaśni twojego stołu jak rozpływający się w ustach kawior z buraków z czosnkiem i octem. Trudno wymyślić coś bardziej uniwersalnego, a jednocześnie oryginalnego, jeśli chodzi o Przetwory warzywne. To pyszne, zdrowe i oryginalne danie, które można przechowywać przez całą zimę.

Składniki

  • Burak - 1.5 kg
  • ocet - 50 ml
  • cebula - 4 kawałki
  • liść laurowy - 4 kawałki
  • czarny pieprz - 1 łyżeczka
  • Olej roślinny - 200 ml
  • czosnek - 6-7 główki
  • cukier - 4 art.
  • sól - 1.5 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz buraki, cebulę i czosnek i przepuść wszystko przez maszynę do mięsa.

Dodaj olej, cukier, sól, pieprz, liść laurowy i ocet.

Gotuj kawior przez godzinę na małym ogniu po ugotowaniu.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy