dżem gruszkowy z żurawiną

1 godz. 30 min.
4 porcje
Dżem gruszkowy z żurawiną
sektor52, stock.adobe.com
0

Nawet i tak już pyszny dżem gruszkowy można przygotować jeszcze bardziej oryginalnie. Na przykład, jeśli dodasz do niego żurawinę, aby uzyskać kontrast kolorów i smaku. Mówię Ci, jak to zrobić poprawnie, aby wynik był jak najbardziej harmonijny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wrzuć żurawinę na 3-4 minuty do wrzącej wody i wrzuć do durszlaka.

Weź 750 ml tej wrzącej wody i rozpuść w niej połowę cukru.

Wlej syrop żurawinowy i pozostaw na noc.

Dodaj pozostały cukier, zagotuj przedmiot i gotuj przez 15 minut.

Obierz gruszki, cienko pokrój i przyspawaj kawałki osobno we wrzącej wodzie przez 8-10 minut.

Wyślij gruszkę do żurawiny, gotuj wszystko razem przez kolejne 15 minut i wlej do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy