
Przepis na ten niesamowity kęs powinien mieć każda zapracowana Gospodyni domowa. Ponieważ barszcz w słoiku jest nie tylko smaczny, ale także znacznie oszczędza czas spędzony w kuchni. Zgadzam się, zimą nie każdy może ugotować pełny barszcz w 15 minut.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz bułgarską i ostrą paprykę, pomidory i cebulę, pokrój losowo, a następnie przepuść przez maszynę do mięsa.
Umieść masę warzywną na patelni, dodaj sól, cukier, ocet i olej roślinny, wymieszaj i zagotuj.
Buraki i marchewki obrać i zetrzeć na tarce do marchwi koreańskiej. Dodaj do gotowanej masy warzywnej, wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez 40 minut.
Posiekaj kapustę i dodaj do reszty warzyw. Gotuj wszystko razem przez pół godziny.
Napełnij sterylne słoiki do góry gorącym dressingiem, zwiń, odwróć do góry nogami, zawiń i ostudź. Wygodnie jest mi używać półlitrowych słoików-zawartość wystarczy na moją patelnię "barszczową". Z określonej liczby produktów należy uzyskać 3 takie słoiki.