dżem z dzikiej róży bez pestek

3 godz. 20 min.
4 porcje
Dżem z dzikiej róży bez pestek
Svetlana Kolpakova, stock.adobe.com
0

Najlepszą pomocą dla odporności w zimie są przydatne puste miejsca. Co więcej, mogą być również smaczne. Taki dżem z dzikiej róży bez pestek będzie wspaniałym deserem lub dodatkiem do innych potraw. Wystarczy wziąć pod uwagę kilka niuansów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz dziką różę, usuń ogony, zalej wodą i gotuj przez godzinę na średnim ogniu.

Przerwij masę blenderem. W razie potrzeby dodaj więcej wody.

Zmielić masę przez sito.

Dodaj cukier i gotuj wszystko na małym ogniu przez kolejne 1.5 godziny.

Na koniec dodaj sok z cytryny i zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy