dżem ze śliwki wiśniowej z pestkami

4 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem ze śliwki wiśniowej z pestkami
Africa Studio, stock.adobe.com
0

Największym wyzwaniem przy robieniu dżemu ze śliwki wiśniowej jest usunięcie pestek. Nie jest to tak łatwe i wygodne, jak w przypadku śliwek lub wiśni. Dlatego sugeruję, aby nie tracić czasu i ogólnie obejść się bez tego etapu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz śliwkę wiśniową i przebij każdą wykałaczką, aby nie pękła.

Gotuj wodę z cukrem, aż cukier się rozpuści.

Wlej syrop ze śliwki wiśniowej, pozostaw na 3 godziny, a następnie zagotuj.

Gotuj dżem przez pół godziny na małym ogniu i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy