Jeśli wolisz jaśniejszy i bardziej wyrazisty smak sosu okroshka, Dodaj do niego trochę majonezu. Nic z tego nie straci. Radzę przynajmniej raz spróbować przy okazji! Podczas serwowania udekoruj naczynie ziołami.
Składniki
- kiełbasa - 350 g
 - ziemniaki - 4 kawałki
 - marchew - 3 kawałki
 - jaja kurze - 6 sztuk
 - ogórki - 5 sztuk
 - majonez - 250 g
 - szczypiorek - 1 pęczek
 - koperek - 1 pęczek
 - woda - 2.5 l
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj ziemniaki, marchewki i jajka, aż będą gotowe.
Drobno posiekaj i wymieszaj wszystkie składniki, dopraw majonezem.
Dopraw okroshkę według uznania i zalej zimną wodą.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy