Adjika ze śliwek, pomidorów i papryki na zimę

1 godz. 10 min.
4 porcje
Adżika ze śliwek, pomidorów i papryki na zimę
Svitlana, stock.adobe.com
0

Pozdrawiam wszystkich miłośników pikantnych smakołyków! Dzisiaj podzielę się z wami przepisem Adjiki ze śliwek, pomidorów i papryki. Dzięki przyjemnej słodyczy i pikantności ten pikantny sos jest idealny do dań mięsnych, ziemniaków i grillowanych warzyw. Ciesz się smakiem lata o każdej porze roku!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory, śliwki i oba rodzaje papryki. Przełóż przez maszynę do mięsa.

Doprowadzić do wrzenia i gotować adjika przez 45 minut na małym ogniu.

Dodaj sól, cukier, posiekaną kolendrę i czosnek.

Gotuj przez kolejne 10 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy