Dobrą alternatywą dla świeżych pomidorów lub pasty pomidorowej w mieszance jest sok pomidorowy. I tym razem powiem Ci, jak prawidłowo ugotować tę opcję. Nic skomplikowanego, a nawet początkujący może sobie z tym poradzić!
Składniki
- wędzone - 500 g
 - boczek - 150 g
 - kiełbasa - 150 g
 - parówki - 150 g
 - bulion mięsny (lub woda) – 1.5 L
 - sok pomidorowy - 300 ml
 - ogórki kiszone - 120 g
 - cebula - 200 g
 - marchew - 200 g
 - ziemniaki - 300 g
 - oliwki - 1 puszka
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i smaż do miękkości.
Dodaj wszystkie posiekane produkty mięsne i smaż przez kolejne 5 minut.
Dodaj ziemniaki, przykryj wszystko bulionem i gotuj, aż ziemniaki będą gotowe.
5-7 minut przed końcem dodaj sok pomidorowy, oliwki i starte ogórki.
 czy podobał Ci się przepis?
  0 komentarzy