Dobrą alternatywą dla świeżych pomidorów lub pasty pomidorowej w mieszance jest sok pomidorowy. I tym razem powiem Ci, jak prawidłowo ugotować tę opcję. Nic skomplikowanego, a nawet początkujący może sobie z tym poradzić!
Składniki
- wędzone - 500 g
- boczek - 150 g
- kiełbasa - 150 g
- parówki - 150 g
- bulion mięsny (lub woda) – 1.5 L
- sok pomidorowy - 300 ml
- ogórki kiszone - 120 g
- cebula - 200 g
- marchew - 200 g
- ziemniaki - 300 g
- oliwki - 1 puszka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i smaż do miękkości.
Dodaj wszystkie posiekane produkty mięsne i smaż przez kolejne 5 minut.
Dodaj ziemniaki, przykryj wszystko bulionem i gotuj, aż ziemniaki będą gotowe.
5-7 minut przed końcem dodaj sok pomidorowy, oliwki i starte ogórki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy