dżem z irgi

50 min
4 porcje
Dżem z irgi
Luba Shushpanova, stock.adobe.com
0

Pachnące słodkie półfabrykaty na pewno nie znikną w domu. Na przykład taki cudowny dżem z irgi. Po pierwsze, jest to dobra alternatywa dla bardziej znanego dżemu. Po drugie, jest to po prostu smaczna i zdrowa jagoda, o której nie wszyscy wiedzą. Złap przepis!

Składniki

  • Irga - 1 kg
  • cukier - 1 kg
  • woda - 200 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj syrop z wody i 500 g cukru. Gotuj przez 5 minut.

Włóż do niego umytą irgę, zagotuj i gotuj przez kolejne 10 minut.

Dodaj pozostały cukier i gotuj dżem przez kolejne 15-20 minut.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy