ogórki kiszone z czerwoną porzeczką bez octu

1 godz. 0 min.
4 porcje
Ogórki kiszone z czerwoną porzeczką bez octu
Galina Mikhalishina, stock.adobe.com
0

Dzisiaj chcę podzielić się z wami wyjątkowym przepisem na kiszone ogórki z czerwoną porzeczką. Zapomnij o nudnych puszkach ze sklepu i delektuj się chrupiącymi i aromatycznymi ogórkami, które rozpieszczają cię przez cały sezon. Również bez octu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wcześniej moczyć ogórki przez kilka godzin w zimnej wodzie.

Ułóż ogórki, czosnek, liście, jagody porzeczki i paprykę w wysterylizowanych słoikach.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw pod przykryciem na 20 minut.

Odcedź tę wodę i ponownie zagotuj z solą, cukrem i kwasem cytrynowym.

Wlej do słoików i sterylizuj je przez kolejne 10 minut.

Rzuć ogórki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy