SOS Barszczowy bez kapusty na zimę w słoikach

1 godz. 0 min.
5 puszek po 0,5 l
SOS Barszczowy bez kapusty na zimę w słoikach
Pretti, stock.adobe.com
0

Oprócz innych półfabrykatów radzę przygotować kilka słoików sosu barszczowego na zimę. To prawdziwy ratunek dla każdej Super hostessy! A kto jeszcze może pochwalić się pachnącym barszczem w 15 minut? Liczba produktów jest wskazana w postaci oczyszczonej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz buraki i marchewki i pokrój w cienkie paski.

Paprykę obrać z nasion i łodyg, pokroić w paski.

Pokrój pomidory w drobną kostkę, cebulę w ćwiartki, posiekaj czosnek.

W garnku do gotowania połącz przygotowane warzywa, dobrze wymieszaj.

Dodaj sól, cukier, olej roślinny, ponownie dobrze wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez 10 minut po ugotowaniu.

Następnie lekko zwiększ ogień i od czasu do czasu mieszając gotuj obrabiany przedmiot przez pół godziny.

Na kilka minut przed gotowaniem wprowadź ocet i posiekany czosnek.

Zdejmij obrabiany przedmiot z ognia, wymieszaj, przykryj i odstaw na kilka minut.

Gorący sos barszczowy zapakuj do wcześniej wysterylizowanych słoików, zwiń, odwróć do góry nogami, zawiń i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Przenieś schłodzony przedmiot do przechowywania w chłodne, ciemne miejsce.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy