pierwsze dania 23.02.2022

barszcz z adżika

45 min
4 porcje
Barszcz z adjika
5ph, stock.adobe.com
0

Adjika to kolejny wspaniały sos do barszczu, na równi z sosem pomidorowym lub świeżymi pomidorami. Najlepiej nadaje się domowy półfabrykat, ale możesz wziąć sprawdzoną markę sklepową. Najważniejsze, że ma dobry skład.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ziemniaki w kostkę, marchew i buraki w paski, posiekaj cebulę, posiekaj kapustę.

Zagotuj bulion i wyślij do niego ziemniaki i kapustę, pozwól mu się ugotować.

Podsmaż cebulę przez 3 minuty, dodaj marchewkę i buraki i smaż, aż będą miękkie.

Dodaj Adjikę, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.

Przenieś smażenie do barszczu i gotuj, aż wszystkie warzywa będą ugotowane. Dopraw na końcu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy