Jeśli lubisz grzyby, bardzo radzę przygotować je samodzielnie w szczycie sezonu. Oczywiście zawsze można je kupić w sklepie. Ale Przyznaj się, jak długo ostatnio natknąłeś się na naprawdę pyszną marynatę sklepową? Na pewno tak się nie stanie w domu!
Składniki
- grzyby miodowe - 1 kg
- woda - 1.5 L
- sól - 3 art.
- cukier - 1.5 art.
- liść laurowy - 2 kawałki
- Goździk - 5 pąki
- czosnek - 4 ząbki
- ziele angielskie - 10 groszek
- cebula - 1 rzecz
- ocet - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ostrożnie posortuj i opłucz grzyby miodowe i gotuj w osolonej wodzie przez około pół godziny. Wrzuć do durszlaka.
Dodaj całą cebulę i wszystkie inne składniki, zagotuj i gotuj wszystko razem przez kolejne 15 minut.
Usuń cebulę i zwiń grzyby miodowe w wysterylizowanych słoikach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy