Z jagód można przygotować pyszne napoje, kompoty, dodać je do ciast i ciast, ale aby zachować maksymalną witaminę i korzyści, radzę zrobić dżem z jagód Forte.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Aby zrobić ten dżem, musisz zacząć od ugotowania syropu. Aby to zrobić, wymieszaj cukier i wodę i podpal. Doprowadź syrop do wrzenia.
Dobrze opłucz jagody, usuń podgardle. Gdy syrop się zagotuje, wrzuć tam jagody i gotuj przez 20 minut. 5 minut przed końcem dodaj wanilinę, sok z dwóch cytryn i dobrze wymieszaj.
Słoiki nie są sterylizowane. Gdy tylko dżem się ugotuje, wlej go do słoików, zatrzaśnij pokrywkami i zawiń ciepłym ręcznikiem. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia i wysyłamy do lodówki lub spiżarni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy