rzodkiewka daikon na zimę

3 godz. 0 min.
2 porcje
Rzodkiewka daikon na zimę
echo617, stock.adobe.com
0

Rzodkiewka daikon to pyszne, aromatyczne i bardzo zdrowe warzywo, które można łatwo marynować i przechowywać przez całą zimę. Mój przepis na marynowany daikon nie tylko zachowuje wszystkie zalety warzyw, ale także dodaje mu jasnego smaku i aromatu. Powiem więcej więcej.

Składniki

  • daikon - 1 kg
  • czosnek - 0.5 głowice
  • Zieleń - 1 pęczek
  • sól - 15 g
  • cukier - 15 g
  • przyprawy i przyprawy - 1 art.
  • ocet - 70 ml
  • Olej roślinny - 100 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść daikon i zetrzyj na zwykłej lub koreańskiej tarce.

Posiekaj zioła i czosnek.

Wymieszaj wszystkie składniki i pozostaw na 2-3 godziny.

Szczelnie włóż przedmiot do słoików i sterylizuj przez 20 minut.

Rzuć się na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy