Rzodkiewka daikon to pyszne, aromatyczne i bardzo zdrowe warzywo, które można łatwo marynować i przechowywać przez całą zimę. Mój przepis na marynowany daikon nie tylko zachowuje wszystkie zalety warzyw, ale także dodaje mu jasnego smaku i aromatu. Powiem więcej więcej.
Składniki
- daikon - 1 kg
- czosnek - 0.5 głowice
- Zieleń - 1 pęczek
- sól - 15 g
- cukier - 15 g
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- ocet - 70 ml
- Olej roślinny - 100 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyść daikon i zetrzyj na zwykłej lub koreańskiej tarce.
Posiekaj zioła i czosnek.
Wymieszaj wszystkie składniki i pozostaw na 2-3 godziny.
Szczelnie włóż przedmiot do słoików i sterylizuj przez 20 minut.
Rzuć się na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy