dżem z czerwonej porzeczki z gałązkami

45 min
4 porcje
Dżem z czerwonej porzeczki z gałązkami
sriba3, stock.adobe.com
0

Jeśli nie lubisz też ciągle zrywać czerwonych porzeczek z gałązek, aby przygotować puste miejsca, istnieje rozwiązanie. Ten przepis na gęsty dżem jest znacznie prostszy, pomoże zaoszczędzić czas i nie marnować energii na różne bzdury.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz porzeczki i posyp je cukrem bezpośrednio gałązkami.

Pozostaw na kilka godzin, zagotuj i gotuj przez 5-7 minut.

Przetrzyj porzeczki przez sito, ponownie zagotuj i gotuj przez kolejne 20-30 minut, aż będą gęste.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy