galaretka z czerwonej porzeczki przez sokowirówkę

25 min
8 porcji
Galaretka z czerwonej porzeczki przez sokowirówkę
fahrwasser, stock.adobe.com
0

Zwykle porzeczki galaretki są przecierane przez sito. Ale można uniknąć tego czasochłonnego procesu. Przedstawiam Wam wspaniały przepis na galaretkę z czerwonej porzeczki przez sokowirówkę. Jest to czasami łatwiejsze i szybsze.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż czerwone porzeczki na blasze do pieczenia i podgrzewaj przez 10 minut w piekarniku w temperaturze 100 stopni.

Przełóż miękkie jagody przez sokowirówkę.

Sok porzeczkowy wymieszać z cukrem i odstawić na pół godziny.

Gotuj na małym ogniu przez 10 minut.

Ułóż galaretkę z czerwonej porzeczki w czystych, suchych słoikach i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy