galaretka z białej i czarnej porzeczki

40 min
4 porcje
Galaretka z białej i czarnej porzeczki
Es75, stock.adobe.com
0

Biała porzeczka jest mniej powszechna i z tego powodu nie jest wystarczająco popularna. I na próżno. Nie jest gorszy niż czarny Nadaje się do przygotowywania domowych półfabrykatów. Zwłaszcza jeśli połączysz je ze sobą. Dzielę się ulubionym i sprawdzonym przepisem!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oderwij porzeczki z gałązek, wymieszaj całą jagodę i zalej wodą.

Gotuj przez 10 minut i przetrzyj przez sito.

Dodaj cukier, ponownie zagotuj i gotuj galaretkę przez 15 minut na małym ogniu.

Wlej go do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy