Niesamowite połączenie słodko-kwaśnej marynaty i chrupiących warzyw. Sałatka z ogórków w nadzieniu pomidorowym jest przygotowywana ze sterylizacją, dzięki czemu można ją przechowywać nawet w temperaturze pokojowej. Wybierz miejsca, do których nie dociera światło słoneczne.
Składniki
- ogórki - 1 kg
- czosnek - 100 g
- czarny pieprz - 6 groszek
- sok pomidorowy - 1 L
- ocet - 2 art.
- cukier - 40 g
- sól - 25 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ogórki na małe kawałki.
Dodaj czosnek przepuszczony przez prasę, wymieszaj i włóż do słoików.
Zagotuj sok, dodaj sól, cukier i czarny pieprz.
Gotuj przez 2 minuty i wlej do słoików z ogórkami.
Sterylizuj przez 15 minut, równomiernie rozprowadź ocet i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy