sok pomidorowy z miąższem na zimę

40 min
2 porcje
Sok pomidorowy z miąższem na zimę
gicku91, stock.adobe.com
0

Domowy, w 100% naturalny, zdrowy sok pomidorowy jest łatwy do przygotowania dzięki temu przepisowi. Tylko pomidory i sól, bez zbędnych dodatków i składników. Sok jest gęsty, z miąższem i nadaje się na każdą okazję. Takie przygotowanie jest niezbędne dla każdej gospodyni domowej!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz pomidory, na wierzchu każdego owocu wykonaj nacięcie w kształcie krzyża, zalej wrzącą wodą, a następnie umieść pod zimną wodą. Zdejmij skórę.

Pokrój obrane pomidory na dowolne kawałki. Za pomocą robota kuchennego lub starej dobrej maszynki do mięsa zmiksuj pomidory na masę pomidorową.

Przełóż przedmiot do miski do gotowania, dodaj sól i gotuj na średnim ogniu przez 15-20 minut po ugotowaniu, mieszając i usuwając powstałą pianę.

Wlej gorący sok pomidorowy do sterylnych słoików, zwiń i ostudź. Przechowuj przedmiot w chłodnym, ciemnym miejscu.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy