Kharcho na zimę z ryżem i warzywami

2 godz. 0 min.
4 porcje
Kharcho na zimę z ryżem i warzywami
bondvit, stock.adobe.com
0

W skarbonce oryginalnych zimowych preparatów zdecydowanie chciałbym dodać ten przepis na kharcho z ryżem i warzywami. Okazuje się nie tylko smaczny, ale także bardzo wygodny, szczególnie w te dni, kiedy nie będziesz miał czasu i nastroju, aby stać przy kuchence.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj śliwkę przez 10 minut w gorącej wodzie i przetrzyj przez sito.

Obierz pomidory i zmiksuj blenderem.

Drobno posiekaj cebulę i chili i smaż do miękkości z chmielowym suneli.

Połącz pomidory, śliwkę i smażoną cebulę i gotuj przez 40 minut na małym ogniu.

Dodaj sól, cukier, masło i przyprawy i gotuj przez kolejne 20 minut.

Dodaj posiekane orzechy, zioła, czosnek i umyty ryż i gotuj przez kolejne 20 minut.

5 minut przed końcem wlej ocet. Rzuć kharcho w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy