dżem truskawkowy z rabarbarem

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem truskawkowy z rabarbarem
ricka_kinamoto, stock.adobe.com
0

Truskawki z rabarbarem to niesamowite połączenie w wielu różnych rodzajach. Na przykład latem często gotuje się z nich orzeźwiające kompoty. I na razie proponuję pomyśleć o zimie i przygotować kilka słoików pachnącego słodko-kwaśnego dżemu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj rabarbar, posiekaj duże truskawki i przykryj wszystko cukrem.

Doprowadzić masę do wrzenia i gotować przez około 20 minut.

Zmiel wszystko blenderem i przetrzyj przez sito.

Ponownie zagotuj masę, gotuj przez kolejne 5 minut, dodaj sok z cytryny i zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy