Russula na zimę na gorąco

1 godz. 0 min.
1 porcja
Russula na zimę na gorąco
JackF, stock.adobe.com
0

Russula marynowana na gorąco idealnie komponuje się z innymi marynowanymi warzywami i daniami mięsnymi. Oferuję sprawdzony przepis, który nie wymaga długiego przetwarzania i pozwoli Ci cieszyć się smakiem ulubionych grzybów przez cały rok.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść russula, pokrój losowo i gotuj przez 10 minut we wrzącej wodzie.

Włóż grzyby i wszystkie dodatki do czystego słoika, naprzemiennie warstwami. Od czasu do czasu posyp solą.

Napełnij wywar z gotowania grzybów do góry.

Pozostaw słoik na 3-4 dni w chłodnym miejscu, a następnie zamknij i przechowuj w lodówce lub w piwnicy.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy