ajvar ze słodkiej papryki i pomidorów na zimę

1 godz. 10 min.
2 porcje
Ajvar ze słodkiej papryki i pomidorów na zimę
Igor Dutina, stock.adobe.com
0

Miłośnicy kawioru warzywnego zdecydowanie powinni spróbować ajvara, popularnego w kuchni serbskiej i ogólnie w kuchni bałkańskiej. Klasyczny przepis przygotowywany jest na bazie słodkiej papryki. Ale dla odmiany proponuję dodać do niego trochę pomidorów, a jednocześnie powiem Ci, jak przygotować przekąskę na zimę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż wszystkie warzywa przez maszynkę do mięsa i dodaj resztę składników.

Gotuj ajvar przez 20 minut na małym ogniu.

Zwiń go w sterylne słoiki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy