pieczenie 22.01.2022

naleśniki mięsne z mięsem mielonym

1 godz. 0 min.
12 sztuk
Naleśniki mięsne z mięsem mielonym
0

Naleśniki mięsne można przygotować z dowolnym mięsem mielonym. Okazują się bardzo smaczne i satysfakcjonujące, zwłaszcza jeśli są podawane ze śmietaną. Gotowanie zajmuje mniej czasu niż zawijanie nadzienia w sam naleśnik.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

W głębokiej misce ubij kilka jajek, dodaj sól i cukier (możesz się bez tego obejść). Ubij trzepaczką.

Naleśniki mięsne z mięsem mielonym: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Wlej połowę mleka i dodaj mąkę. Mieszaj, aż będzie gładka.

Naleśniki mięsne z mięsem mielonym: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Dodaj mięso mielone do miski i doprowadź je blenderem zanurzeniowym do uzyskania gładszej konsystencji.

Naleśniki mięsne z mięsem mielonym: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Wlej pozostałe mleko i masło, wymieszaj i odstaw na 15 minut. Na tym etapie lepiej mieszać nie trzepaczką, ale łyżką, ponieważ wtedy trudno będzie usunąć resztki mięsa mielonego z trzepaczki.

Naleśniki mięsne z mięsem mielonym: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Nasmaruj gorącą patelnię olejem i wlej trochę ciasta. Smaż przez 3 minuty na małym ogniu, a następnie odwróć i smaż z drugiej przez kolejne 2-3 minuty.

Naleśniki mięsne z mięsem mielonym: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Podawaj naleśniki na ciepło lub na ciepło, z kwaśną śmietaną i ziołami według uznania.

Naleśniki mięsne z mięsem mielonym: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Yuliia Stsepeleva
przepis dodał (a):
Yuliia Stsepeleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy