pieczenie 14.03.2022

Pancake na serku śmietankowym

35 min
5 porcji
Naleśniki na serku śmietankowym
zadorozhna, stock.adobe.com
0

Uwielbiam robić naleśniki według tego przepisu. Ciasto jest zawsze miękkie, bujne i pachnące. Należy pamiętać, że naleśniki należy smażyć na suchej patelni z nieprzywierającą powłoką. Możesz podawać z miodem, syropem lub dżemem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Podziel jajka na białka i żółtka.

Białka ubić z cukrem i solą na ostre szczyty.

Dodaj żółtka, ser śmietankowy, mleko i wymieszaj.

Dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia i wanilinę. Ciasto powinno być gęste jak tłusta śmietana.

Rozgrzej suchą patelnię, łyżką trochę ciasta, tworząc okrągłą wyspę.

Smażyć na średnim ogniu przez 3-4 minuty z każdej strony.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy