Zdecydowanie powinieneś spróbować tych naleśników! Są tak smaczne, że nie można się oprzeć. Lepiej jest używać twarogu i jajek domowej roboty, wtedy ciasto okazuje się piękniejsze i wspanialsze. Jeśli chodzi o banany, z pewnością muszą być miękkie.
Składniki
- banany (Dojrzałe) – 2 kawałki
- twaróg (pogrubiony) – 150 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- mleko (ciepły) – 3 art.
- mąka - 50 g
- cukier - 3 art.
- sól - na czubku noża
- esencja waniliowa - 2 krople
- masło (do smażenia) – 60 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Banany obrać i rozgnieść widelcem do puree.
Przetrzyj twaróg przez sito.
Połącz puree bananowe, twaróg, mleko, jajko, cukier, esencję waniliową i sól.
Dodaj mąkę i dobrze wymieszaj.
Roztop masło, łyżką małe wyspy ciasta i smaż przez 2 minuty z każdej strony.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy