pieczenie 15.02.2022

placki z twarogu i bananów

35 min
4 porcje
Placki z twarogu i bananów
voltan, stock.adobe.com
0

Zdecydowanie powinieneś spróbować tych naleśników! Są tak smaczne, że nie można się oprzeć. Lepiej jest używać twarogu i jajek domowej roboty, wtedy ciasto okazuje się piękniejsze i wspanialsze. Jeśli chodzi o banany, z pewnością muszą być miękkie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Banany obrać i rozgnieść widelcem do puree.

Przetrzyj twaróg przez sito.

Połącz puree bananowe, twaróg, mleko, jajko, cukier, esencję waniliową i sól.

Dodaj mąkę i dobrze wymieszaj.

Roztop masło, łyżką małe wyspy ciasta i smaż przez 2 minuty z każdej strony.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy