pieczenie 29.03.2022

Manna orzechowa

1 godz. 30 min.
4 porcje
Manna orzechowa
Anna żurawia, stock.adobe.com
0

Ta orzechowa manna ma jednocześnie dwie sztuczki: orzechy trafiają zarówno do ciasta, jak i do dekoracji. Dzięki tej podwójnej dawce uzyskuje się jeszcze jaśniejszy i bogatszy smak. A zapach jest taki, że nie można odmówić i przejść obok.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel połowę orzechów w blenderze i posiekaj połowę.

Ubij jajka z cukrem na pianę. Dodaj kefir i sodę i ponownie ubij.

Dodaj posiekane orzechy i semolinę w blenderze, wszystko wymieszaj i pozostaw na pół godziny.

Wlej ciasto do formy, posyp posiekanymi orzechami i piecz przez 40 minut w piekarniku o temperaturze 190 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy