Taka gęsta zielona zupa z kurczaka natychmiast przyciąga uwagę bogatym kolorem. Spodoba się miłośnikom szpinaku i zieleni. A tylko kilka garści fasoli w puszkach sprawia, że jest również bardzo sycący i pożywny.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- fasola (puszka) – 150 g
- szpinak - 1 pęczek
- Zieleń - 1 pęczek
- szczypiorek - 1 pęczek
- czosnek - 2 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka przez około 35 minut, wyjmij i rozłóż na włókna.
Drobno posiekaj szpinak, zieloną cebulę i zioła. Zmiel czosnek.
Lekko dusić całość na patelni, aby nieco zmniejszyć objętość.
Wyślij zieleninę z fasolą i kurczakiem do gotującego się bulionu, dopraw do smaku i gotuj dosłownie przez 5-7 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy