pieczenie 22.01.2022

ptysie z szynką, warzywami i grzybami

45 min
4 porcje
Ptysie z szynką, warzywami i grzybami
anna_shepulova, stock.adobe.com
0

Ptysie z szynką, warzywami i grzybami są bardzo satysfakcjonujące i stanowią kompletną przekąskę. Najlepiej jeść je świeże i jeszcze ciepłe, ale nawet schłodzone są nadal dobre. Nie bój się eksperymentować z nadzieniem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj szynkę i lekko podsmaż na złoty kolor.

Drobno posiekaj osobno i podsmaż wszystkie warzywa z grzybami, aż płyn wyparuje.

Pokrój ciasto na kwadraty i uformuj kosze z bokami w dowolny dogodny sposób.

Nakłuj spód koszy widelcem i włóż do środka szynkę i warzywa.

Posyp ptysie posiekanymi ziołami i startym serem i piecz przez 25 minut w temperaturze 180-190 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy