
Kotlety z kurczaka przygotowane w ten sposób są niezwykle delikatne i soczyste. Dzieje się tak dzięki sokowi pomidorowemu i pełnotłustemu serowi. Możesz przygotować takie danie w zwykły lub świąteczny dzień!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Mięso z kurczaka (można filetować) pokroić na kawałki. Obierz cebulę, a także pokrój na kawałki. Zmiel na mięso mielone za pomocą blendera lub maszynki do mięsa.

Dodaj sól, przyprawy do miski z mięsem mielonym, możesz szczyptę pachnących ziół. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Przykryj blachę do pieczenia folią i posmaruj olejem. Mokrymi rękami uformuj owalne (lub okrągłe) płaskie placki. Połóż na folii.

Pokrój pomidory w cienkie plasterki i ułóż na wierzchu kotletów.

Ułóż również starty ser na wierzchu i wyślij do pieczenia przez 25 minut w gorącym piekarniku w 180 stopniach.

Gotowe danie można podawać z warzywami, ziołami lub sosem. Przystawka jest opcjonalna, ponieważ kotlety są już dość sycące.
