
Na żółtkach zapiekanka z twarogu okazuje się nie tylko smaczna, ale także bardzo piękna. Bujny, pachnący, żółty-jest po prostu stworzony na przytulną rodzinną herbatę! Białka można osobno ubić z cukrem i ułożyć na gotowej zapiekance.
Składniki
- twaróg - 500 g
- żółtka - 6 sztuk
- śmietana - 1 art.
- mąka - 2 art.
- cukier waniliowy - 1 saszetka
- cukier - 3 art.
- sól - 0,25 łyżeczka
- masło - 20 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel twaróg za pomocą blendera zanurzeniowego.

Dodaj żółtka, sól, śmietanę, wanilię i zwykły cukier. Kontynuuj pracę blendera, aż masa będzie gładka.

Posyp mąką i jeszcze raz dobrze wymieszaj.

Ciasto twarogowe włożyć do wysmarowanej tłuszczem formy.

Piec przez 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.

czy podobał Ci się przepis?
2 komentarzy