Uwielbiam piec ryby od razu z warzywami. Jest szybki, wygodny, smaczny i nie trzeba wymyślać osobnego przystawki. Mówię Ci, jak to zrobić poprawnie. Proponuję tym razem ugotować rybę w folii. Ale zawiń go porcjami, aby wszystko było dokładnie równomiernie upieczone i wygodniej jest podawać.
Składniki
- morszczuk (filet) – 4 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- ziemniaki - 2 kawałki
- czosnek - 4 ząbki
- fasolka szparagowa - 160 g
- koperek - 4 gałązki
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- sok z cytryny - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj wszystkie warzywa i ułóż na folii.
Filety z morszczuka natrzeć przyprawami, skropić sokiem z cytryny i ułożyć na wierzchu.
Zawiń folię i wyślij rybę do piekarnika na 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy