Taka piękna i aromatyczna Rolada z fileta z kurczaka polecam piec w folii lub szczelnie zawinięty w pergamin. W ten sposób ciepło jest równomiernie rozprowadzane, a mięso jest równomiernie pieczone ze wszystkich stron. Ponadto pod folią można umieścić gałązki ziół dla smaku.
Składniki
- filet z kurczaka - 2 kawałki
- pomarańczowy - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
- tymianek - 2 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój i ułóż filet z kurczaka w jednej solidnej cienkiej warstwie, ubij go.
Posyp przyprawami, zwiń ciasną bułkę i natrzyj oliwą z oliwek.
Rozłóż pomarańczowe kółka i gałązki tymianku na bokach i zawiń wszystko szczelnie w folię.
Piecz bułkę w piekarniku przez około 75 minut w temperaturze 160 stopni i ostudź w folii.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy